WTFAQ #7 – Wat kan ik doen tegen honger?

Ik ga vanavond uiteten, maar wat kan ik dan nemen om de honger een beetje te stillen?

Als je gaat uiteten kan je prima een methode als PSMF hanteren, waarbij je overdag voornamelijk eiwitrijk eet: kwark/yoghurt bowls en magere vlees/vis producten in combinatie met een salade of fruit. Zie: Uiteten & Onzichtbare Calorieën

En ja, natuurlijk kan je ook door tussendoortjes, zero producten en veel volumefood, het hongergevoel onderdrukken. Maar hoe lager je wilt gaan qua vet percentage, hoe vaker je dat hongergevoel zult krijgen.

En hongergevoel is iets waar je tijdens een vet verlies proces mee moet leren omgaan. Het is onderdeel van het proces en iedereen die vet wilt verliezen krijgt er hoe dan ook mee te maken.

Sorry om het om het op deze manier te zeggen, maar “You ain’t special homie”.

Honger is niet iets slecht, de meeste mensen hebben nog voldoende reserves om een paar dagen zonder eten te zitten. Maar we leven in een wereld waarbij alles maar voor het graaien ligt en bij het kleinste oncomfortabele gevoel gaan we opzoek naar iets om ons weer comfortabel te voelen.

Zo ook met eten.

Het uiteten, de ervaring en het eten zelf, dat is eigenlijk een comfortabel gevoel waar je op de dag zelf naar toe kan leven. Besef dat, als je gaat uiteten, de kans dat je over je caloriedoel heen gaat, aanwezig is. Besef ook dat je een doel hebt om naar toe te werken.

Waarom zou je dat comfortabele gevoel overstimuleren door jezelf van te voren vol te proppen met tussendoortjes, als het niet bijdraagt aan je doelen?

Oftewel, hoe eerder je honger accepteert en echt embraced, hoe makkelijker het proces uiteindelijk wordt.

Andries Bautista

Ik ben begonnen met Superhuman omdat ik mij realiseerde dat het tijd was dat ik meer uit mijn leven ging halen door mijn potentie voor succes, maximaal te gebruiken. Ik werk samen met jou om de Superhuman in jou - vrij te laten. Ik geef je tips, tricks en technieken die nodig zijn om te slagen, ongeacht jouw visie.