Vet verliezen zonder te sporten

De vraag die het meest gesteld wordt is: De sportschool is dicht, kan ik nu nog in zomer shape raken? Het antwoord daarop is ja!

Als je mij een tijd volgt weet je dat voeding de meeste invloed heeft op het verliezen van vet.

Een negatieve energiebalans is daarbij van belang. Even simpel uitgelegd: verbruik je meer calorieën dan je inneemt, dan verlies je vet. En dit kan je doen door OF minder te eten OF meer te bewegen. Dus in theorie zijn er twee mogelijkheden om dat te bereiken.

Als je doel is om alleen vet te verliezen en je wilt er niet perse sportief uit zien, dan is het prima dat je niet aan krachttraining doet. Of naja prima, heh, een beetje beweging raad ik wel aan, maar je hoeft het niet fanatiek te gaan doen.

Maar wat de meeste mensen willen is dat – wanneer ze een groot deel van het vet verloren zijn, dat bijvoorbeeld de kippenvleugeltjes zijn veranderd in hoefijzers, en de benen en billen dusdanig strak getrokken zijn, dat je er geen braille meer op kan lezen of dat je tenminste je instagram fitgirl carriere kan lanceren.

Onthoudt: Hoe lager je vetpercentage is, hoe zichtbaarder de bijvoorbeeld de buikspieren zijn.

3 dingen die van belang zijn om het proces van vetverlies qua voeding, zo efficiënt mogelijk te maken:

  1. Hanteer een negatieve energiebalans. Het maakt daarbij niet uit of je bijvoorbeeld Atkins, Keto, Paleo, Vegan, Intermittent Fasting doet. Elke methode heeft zo z’n voordelen, maar kies een methode waarvan jij denkt dat je het op de lange termijn kan volhouden. Houd je voeding bij door middel van een voedingsdagboek app zoals bijvoorbeeld: MyFitnessPal, EAT of LifeSum.
  2. Eet zoveel mogelijk groenten, fruit en onbewerkte producten en drink voldoende water voor optimale verzadiging.
  3. Consumeer voldoende eiwitten voor maximale spiermassa behoud

Door alleen al te letten op je voeding kan je dus al redelijk in zomer shape raken. Maar… als je doel is om te gaan shapen en wilt er sportief uit zien, dan raad ik je wel aan om aan een vorm van krachttraining te doen.

In de volgende post behandel ik hoe je op de meest efficiënte manier je aan je fysieke doelen kan werken, zonder dat je daar op dit moment een sportschool voor nodig hebt.

Andries Bautista

Ik ben begonnen met Superhuman omdat ik mij realiseerde dat het tijd was dat ik meer uit mijn leven ging halen door mijn potentie voor succes, maximaal te gebruiken. Ik werk samen met jou om de Superhuman in jou - vrij te laten. Ik geef je tips, tricks en technieken die nodig zijn om te slagen, ongeacht jouw visie.