3 veelgemaakte fouten

[vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”2/3″][vc_column_text css_animation=””]
Ben je al een tijdje bezig in de sportschool, maar merk je geen tot weinig resultaat? Dan is het belangrijk om na te gaan waardoor dit komt. Het kan zijn dat je traint in een verkeerde volgorde, alleen oefeningen doet die jij leuk vindt of je eet het er weer aan.

1. Geen structuur:
Een veel voorkomend probleem is dat men geen structuur heeft in de workouts. De ene keer beginnen ze met armen, de andere keer met benen, enzovoort. Als je effectief wilt trainen is het belangrijk om structuur aan te brengen, zodat de progressie zichtbaar is in de vorm van meer gewicht of meer herhalingen.

Begin met de compound oefeningen, dit zijn oefeningen die meerdere spiergroepen tegelijk pakken. Bij het bankdrukken gebruik je bijvoorbeeld je borst, schouders en triceps. Op het moment dat je begint met een isolatie oefeningen voor een van deze spiergroepen, zal dat invloed hebben op je prestatie. Nu is dit niet heel erg, maar je prestatie is afhankelijk van hoe erg jij de andere spieren hebt vermoeid tijdens de isolatie oefening. Het is dus erg variabel en hierdoor wordt het ook moeilijk om je progressie te meten.

2. Trainen op basis van gevoel:
Wat wij ook vaak terugzien bij mensen die al een tijd trainen, is dat ze alleen specifieke oefeningen trainen. Als je al een tijdje traint, heb je waarschijnlijk een voorkeur gekregen voor bepaalde oefeningen. Deze zijn nu makkelijk uit te voeren voor je of je ziet en voelt het resultaat (pomp/mirror muscle).

Als je een voorkeur hebt voor bepaalde oefeningen, dan is het belangrijk dat je uit je comfortzone gaat. Het is niet erg dat je moet beginnen met een lichter gewicht of moet wennen aan de oefening. Op het moment dat je de progressie gaat bijhouden, zal je merken dat je snel sterker wordt. Dit resulteert weer in grote en gedefinieerde spieren.

Dat betekent voor sommige dat er oefeningen gedaan moeten worden die anders zijn, waarbij je moet beginnen met een licht gewicht of waarbij je de progressie niet terug direct ziet in de spiegel of voelt in de desbetreffende spiergroep.

3. Je eet het er weer aan:
Eet je vaak specifiek voor je training en na je training? Grote kans dat je dan meer eet dan je lichaam nodig hebt. Dan kan je 3x of zelfs 7x per week naar de sportschool gaan, maar dan zal je niet het gewenste resultaat behalen.

Komt dit je bekend voor? Speciaal om je op weg te helpen hebben wij een 30 dagen programma opgesteld. Deze bestaat uit een gestructureerd trainingsprogramma, voedingsrichtlijnen en diverse tips. Download de guide hier: 30 Dagen Vetverlies Kickstart

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_posts_slider type=”flexslider_fade” interval=”3″ slides_content=”teaser” slides_title=”1″ link=”link_post” order=”DESC” posttypes=”post”][/vc_column][/vc_row]

Andries Bautista

Ik ben begonnen met Superhuman omdat ik mij realiseerde dat het tijd was dat ik meer uit mijn leven ging halen door mijn potentie voor succes, maximaal te gebruiken. Ik werk samen met jou om de Superhuman in jou - vrij te laten. Ik geef je tips, tricks en technieken die nodig zijn om te slagen, ongeacht jouw visie.