WTFAQ#12 – Hoe weet jij welke coach geschikt is voor jou?

Tegenwoordig zijn er veel mensen die je weten te motiveren of te helpen richting jouw doelen. Zij doen dit vaak op basis van ervaring en hun eigen gevoel. Ervaringen van anderen zijn een ding, maar vaak is het maar de vraag of deze optimaal zijn voor het behalen van jouw doel(en).
 
Iedereen is een “ervaringsdeskundige” die je kan inspireren, motiveren of zelfs uitdagen. Maar welke prijs ben jij bereid om te betalen voor deze adviezen? Een blessure? Teveel (zinloze) tijd? Onnodig afzien? Te weinig progressie? Met een professionele coach voorkom je deze problemen. Ook al hebben we vaak dezelfde fysieke doelen en lijken de wegen hiernaar toe hetzelfde, zit er toch een wezenlijk verschil in hoe ieder persoon deze weg bewandelt. Een goede coach pakt dit op een persoonlijke manier aan en spitst zijn of haar kennis en motivatie toe op jouw situatie zodat je op en verantwoordelijke en efficiënte manier je doel behaalt.
 
Ben jij op zoek naar een coach? Of behaal je niet de resultaten waarnaar je verlangt met je huidige coach?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hieronder staan een aantal tips genoteerd die je helpen bij het zoeken en beoordelen van een coach:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hij/zij kan verantwoording afleggen voor waarom bepaalde middelen worden ingezet of waarom bepaalde adviezen worden gegeven. Tevens komt de onderbouwing niet uit de praktijk maar uit de wetenschap.
 
Hij/zij stelt vragen die je laten nadenken en neemt niet genoegen met een kort antwoord. Hij/zij herkent wanneer er bepaalde punten meer aandacht vereisen. Vervolgens worden deze punten ook behandeld en indien nodig worden hier ook opdrachten aangekoppeld om het issue te tackelen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hij/zij luistert en neemt geen aannames van wat je denkt te voelen of denkt waarom je bepaalde dingen doet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hij/zij heeft kunde van de anatomie van het lichaam en weet welke spieren er ook daadwerkelijk worden getraind.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
 
Hij/zij is kritisch en is ook eerlijk als bepaalde dingen niet goed gaan en er aan gewerkt moet worden. Maar weet dit wel met een positieve insteek te brengen.

Hij/zij kan je dingen goed uitleggen en neemt tijd en moeite om jou de uitleg te laat snappen.

Hij/zij neemt je uit je comfortzone en laat je soms dingen doen die je wellicht niet zelf had gedaan zodat je wordt geprikkeld om het beste uit jezelf te halen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀
 
Hij/zij stelt je gezondheid altijd voorop, maar blijft bij zijn/haar eigen visie. Er worden GEEN experimenten met je uitgevoerd. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
 
Hij/zij maakt afspraken met je en komt deze na, dit is een direct signaal hoe serieus hij/zij is met jouw gezondheid en lichaam.
 
Wees kritisch en laat het voor jou goed voelen en logisch zijn!
Dit artikel verscheen oorspronkelijk op de website van mede Bayesian cursist en PBP Coach Eva Luna Lifestyle (https://evalunalifestyle.nl/berichten/hoe-weet-jij-eigenlijk-welke-coach-geschikt-is-voor-jou/)
Andries Bautista

Ik ben begonnen met Superhuman omdat ik mij realiseerde dat het tijd was dat ik meer uit mijn leven ging halen door mijn potentie voor succes, maximaal te gebruiken. Ik werk samen met jou om de Superhuman in jou - vrij te laten. Ik geef je tips, tricks en technieken die nodig zijn om te slagen, ongeacht jouw visie.