WTFAQ #3: Kan ik vet verliezen zonder te sporten?

Een vraag die ik in een groepsapp kreeg was: Kan ik vet verliezen ZONDER te sporten? Het antwoord op je vraag is: ja.

Alleen is dat waarschijnlijk niet wat je wilt. Even simpel uitgelegd: verbruik je meer calorieën dan je inneemt, dan verlies je vet. En dit kan je doen door OF minder te eten OF meer te bewegen. Dus in theorie zijn er twee mogelijkheden om dat te bereiken.

Als je doel is om alleen vet te verliezen en je wilt er niet per se sportief uit zien, dan is het prima dat je niet aan kracht training doet. Of naja prima, heh, een beetje beweging raad ik wel aan, maar je hoeft het niet fanatiek te gaan doen. We hebben ook middelmatige mensen nodig in deze wereld.

Maar wat de meeste mensen willen is dat – wanneer ze een groot deel van het vet verloren zijn, dat bijvoorbeeld de kippenvleugeltjes zijn veranderd in hoefijzers, en de benen en billen dusdanig strak getrokken zijn, dat je er geen braille meer op kan lezen of dat je tenminste je instagram fitgirl carriere kan lanceren. Dus als je doel is om te gaan shapen en wilt er sportief uit zien, dan raad ik je wel aan om aan een vorm van kracht training te doen.

Het antwoord gaat dus 2 kanten op, maar is afhankelijk van het doel of je er fysiek goed uit wilt zien of dat je zero fucks geeft.

Andries Bautista

Ik ben begonnen met Superhuman omdat ik mij realiseerde dat het tijd was dat ik meer uit mijn leven ging halen door mijn potentie voor succes, maximaal te gebruiken. Ik werk samen met jou om de Superhuman in jou - vrij te laten. Ik geef je tips, tricks en technieken die nodig zijn om te slagen, ongeacht jouw visie.