WTFAQ #1: Wat is het verschil tussen eiwitten en proteïne?

Deze week begin ik dus met het beantwoorden van diverse vragen die ik regelmatig krijg te horen. En ja, sommige vragen zijn extreem random, maar omdat ik het antwoord weet, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de rest dat ook weet.

De lengte van de antwoorden kunnen overigens echt verschillen van lappen tekst tot een simpele ja of nee. Maar ik vind het belangrijk dat er context wordt gegeven aan een bepaalde vraag: Hoe is de vraag gesteld en in wat voor situatie?

De eerste vraag: Wat is het verschil tussen eiwitten en proteine?

Context: De persoon vertelde dat hij veel eiwitten uit kwark haalden, maar hem werd verteld dat hij ook moet letten op z’n proteine.

Ik weet niet wie hem dit heeft verteld, maar wetende dat hij zelf een trainer heeft. Lijkt het me verstandig dat hij opzoek gaat naar een betere trainer of in ieder geval een trainer die verstand heeft van voeding.

Anyway, het antwoord: Er is geen verschil. Dit heeft puur te maken met marketing en de stoerheid van het woord proteine. Ga dus zeker niet 100g eiwitten consumeren en de supermarkt afstruinen op zoek naar producten met het label proteïne.

Andries Bautista

Ik ben begonnen met Superhuman omdat ik mij realiseerde dat het tijd was dat ik meer uit mijn leven ging halen door mijn potentie voor succes, maximaal te gebruiken. Ik werk samen met jou om de Superhuman in jou - vrij te laten. Ik geef je tips, tricks en technieken die nodig zijn om te slagen, ongeacht jouw visie.