For FAQ Sake

Laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag waarom ik minder post ten opzichte van vorige jaren?

Aan het begin van de zomer had ik al een post geschreven: Why I’ve been M.I.A. en dat had te maken met feit dat ik zelf extreem verkouden was waardoor m’n herstel, voeding en training niet optimaal waren. Én ik had toen beloofd dat ik meer content zou gaan pompen.

Tjsa, niet gedaan dus, of naja in mindere maten. Y tho?

Dat heeft te maken met het feit dat alle info die ik relevant vind, al online staat in de vorm van mijn 30 dagen plan, blogposts, facebook posts en instagram stories. En in die zin, zit ik in een luxe positie, want de mensen die geintereseerd zijn in een verdieping van de info, komen bij terecht voor Personal Training of Interactive Coaching.

Maar om even een inzicht te geven in mijn gedachtegang: Ik heb alles wat ik dus belangrijk vind, al online staan, dus waarom zou ik bepaalde dingen weer opnieuw gaan posten? Of anders gezegd: wat valt er nog te posten?

Dit is eigenlijk een mindset waar ik sinds dit jaar moeite mee had om uit te stappen. Want als ik reflecteer op mijn eigen core values, is dat ik met elk stukje informatie die ik deel, iemand wil helpen.

Alleen het resultaat van zo een post of de invloed die zo een post heeft, zie ik nooit direct terug. En dat is best moeilijk om te controleren, want het liefst heb je dat iemand naar je toe stapt of een reactie plaats met: Hey, ik heb je artikel gelezen, ik ga het toepassen. #influencer

Terwijl het veel vaker voorkomt dat iemand na een paar weken of zelfs maanden pas naar mij toestapt en zegt: “Yo, ik volg je posts en pas toe wat voor mij werkt en ik behaal nu veel betere resultaten”. En dat is best wel logisch, want de posts die ik schrijf zijn natuurlijk ook geen quick fixes.

Maar om heel eerlijk te zijn: mijn mindset, die gedreven wordt door instant gradification en de mindset van ‘als ik 1 persoon kan helpen, dan ben ik al blij, ongeacht of ik het resultaat zie of credits krijg’, botsen regelmatig in mijn hoofd.

In geen van de gevallen houd ik dan rekening met de dynamische werking van social media en mijn social circle; het feit dat er nieuwe (gemeenschappelijke) connecties zijn, nieuwe volgers of mensen die de posts simpelweg niet hebben gezien.

Daarnaast behandel ik ook een ton aan vragen in een 1-op-1 omgeving (denk WhatsApp, face-to-face en tijdens Personal Training sessies). De value die ik tijdens zulke sessies geef, komt dan terecht bij maar 1 persoon, terwijl ik met het antwoord meerdere mensen kan bereiken of helpen.

Het probleem is dus dat ik te weinig exposure genereer met mijn content, omdat ik denk dat ik al genoeg heb gepost en hierdoor dus niet het aantal mensen bereik dat ik daadwerkelijk wil én kan helpen.

Vanaf deze week wil (lees: ga) ik weer zoveel mogelijk content posten, op basis van Frequently Asked Questions. Vragen die ik dus regelmatig krijg, waarbij het antwoord relevant is voor de rest van de community. Ik merk veelal dat Facebook posts op gaan in het niets, dus kan je lekker terecht op de blog.

Joeeee!

Andries Bautista

Ik ben begonnen met Superhuman omdat ik mij realiseerde dat het tijd was dat ik meer uit mijn leven ging halen door mijn potentie voor succes, maximaal te gebruiken. Ik werk samen met jou om de Superhuman in jou - vrij te laten. Ik geef je tips, tricks en technieken die nodig zijn om te slagen, ongeacht jouw visie.