Honger vs Cravings

Ga na waarom je honger hebt: Is het verveling of heb je echt een hongergevoel?

Neem in eerste instantie een glas water of ga voor een bewustere keuze. Een appel of een handjevol bosbessen met wat kaneel, bevatten weinig calorieën en helpen de honger te stillen en de cravings te onderdrukken.

Probeer ook rustig en niet afgeleid te eten. Uit een oud onderzoek blijkt dat het ongeveer 20 minuten duurt, voordat je maag een signaal naar je hersenen stuurt om aan te geven dat je vol zit.

Heb je erg vaak honger (het gevoel in je buik), dan heb je waarschijnlijk een te laag caloriedoel voor jezelf vastgesteld. Zorg ervoor dat je het voor een langere periode makkelijk kan volhouden. Liever een goed resultaat over een langere periode, dan een terugval krijgen omdat het moeilijk vol te houden is.

Cravings (het verlangen naar smaak; tong en hersenen) worden onder andere beïnvloed door producten die je een (aantal) uur daarvoor naar binnen hebt gekregen. Haal een hamburger (zout) en je krijgt trek in frisdrank (zoet). Eet een kant-en-klare maaltijd (zout) en je hebt later op de avond trek in ijs of snoep (zoet). Dit werkt vice versa, eet je veel zoetigheid of geraffineerde suikers, dan wekt dit ook weer cravings op.

Andries Bautista

Ik ben begonnen met Superhuman omdat ik mij realiseerde dat het tijd was dat ik meer uit mijn leven ging halen door mijn potentie voor succes, maximaal te gebruiken. Ik werk samen met jou om de Superhuman in jou - vrij te laten. Ik geef je tips, tricks en technieken die nodig zijn om te slagen, ongeacht jouw visie.