Minimaliseer het eten van junkfood en kant-en-klaar maaltijden

Sorry dat ik je tease met een plaatje van een pizza.

Waarschijnlijk heb je de afgelopen week extra je best gedaan met voeding? In dat geval goed bezig en houd dit vol!

Maar misschien heb je een keertje pizza of patat gegeten? En voel je je schuldig. Maak je geen zorgen, dit is niet heel erg. Net als dat je van 1 maaltijd niet vet verliest, kom je dit ook niet aan door 1 maaltijd.

Toch is het raadzaam om in eerste instantie te weten wat je naar binnen krijgt.

Minimaliseer het eten van junkfood en kant-en-klaar maaltijden

Het is makkelijker vet te verliezen, als je weet wat je eet. Probeer een bewuste keuze te maken als het aankomt op het eten van junkfood en kant-en-klare maaltijden. Het grootste minpunt hiervan zijn de hoeveelheden zout. Nu heeft zout niet direct invloed op vetverlies, maar wel op je algehele gezondheid. Daarnaast zijn er genoeg betere opties in restaurants, in fast food ketens, in to-go supermarkten of door gewoon zelf te koken.

Zorg ervoor dat je weet wat voor macronutriënten (calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten) bepaalde gerechten bevatten, zodat jij je keuze daarop kan baseren. Dat houdt natuurlijk niet in dat je elke keer een salade hoeft te kiezen, tenzij je dat lekker vindt natuurlijk. Zie je bijvoorbeeld staan dat er zalm met aardappels en een groentenmix geserveerd wordt, maar ook patat met een frikandel, dan moet er een knopje bij je omgaan.

Ook hierbij draait het om het totaal plaatje: blijf je je houden aan de negatieve energiebalans, dan val je af. Een kom volle yoghurt, met fruit, oats, honing kan evenveel calorieën bevatten als een Maestro burger. Gun jezelf het plezier, maar maak er geen gewoonte van.

Heb je overdag voor je gevoel al veel gegeten, dan is het bijvoorbeeld ook niet verstandig om voor een 3-gangen diner te gaan.

Een andere methode die dan voor jou kan werken is het reserveren van je calorieën. Als jij weet dat je in de avond uiteten gaat en de kans bestaat dat je over je caloriedoel kan gaan, dan moet je ervoor zorgen dat je overdag iets minder gaat eten. Door bijvoorbeeld 800kcal te reserveren voor het etentje, kan je ervoor zorgen dat je binnen je calorie doel blijft en dus geen reden hebt om je schuldig te voelen.

Geen tijd voor koken? Er zijn genoeg recepten die je binnen 10 minuten kan maken en die bijdragen aan het behalen van je doel:

  • Light Mozzarella Quesadillas
  • Kip Kalkoen Burritos
  • Tuna Wrap
  • Gebakken Ei
  • Couscous salade
Andries Bautista

Ik ben begonnen met Superhuman omdat ik mij realiseerde dat het tijd was dat ik meer uit mijn leven ging halen door mijn potentie voor succes, maximaal te gebruiken. Ik werk samen met jou om de Superhuman in jou - vrij te laten. Ik geef je tips, tricks en technieken die nodig zijn om te slagen, ongeacht jouw visie.