Beweeg veel

Hopelijk heb je al wat heel wat stappen in de juiste richting gezet en heb je flink wat dagen af kunnen vinken van de kalender.

In tegenstelling wat veel mensen denken, vindt het grootste gedeelte van je vetverbranding echter niet plaats in het uurtje dat je bezig bent in de sportschool.

Beweeg veel

In de sportschool verbrand je per workout zo rond de 300-500kcal*. Op basis van 3 trainingen per week, verspreid over de week, kom je dan uit op een maximaal aantal verbande calorieën van 1500kcal. Let wel op: Superhuman richt zich op het sterker worden in de sportschool. Spiermassa en spierdefinitie zijn een bijkomstig effect van het sterker worden. Het geeft je dus geen vrijbrief om niet te gaan sporten!

1 gram vet levert 9kcal aan energie. Omgerekend zou dit betekenen dat je door middel van sporten per week ongeveer 167 gram vet zou kwijt raken. Best wel weinig toch?

Effectieve vetverbranding vindt plaats buiten de sportschool. Download een stappen teller op je telefoon en zorg dat je gedurende de dag tussen de 8000 en 12000 stappen zet. Dit is een goede referentiemethode om je activiteiten niveau in de gaten te houden.

Mag je geen telefoon op je werk gebruiken, zorg er dan voor dat je voor je werk, tijdens de lunch of na je werk, minimaal 6000 stappen te zetten.

Zie het trouwens ook niet als iets wat je continu moet doen. Even ter illustratie: je loopt naar de sportschool en terug, in de sportschool loop je van het ene naar het andere apparaat, je loopt naar het station, naar je auto, naar werk, op werk, in je huis, etc. Met het totaal aantal actieve minuten, moet je dan uitkomen op ongeveer 60 a 90 minuten.

Op de dagen dat je traint probeer je minimaal 6000 stappen te zetten.

Doe ook zoveel mogelijk aan activiteiten waarbij je (onbewust) veel beweegt: skaten, vliegeren, wandelen, voetballen, zwemmen of fietsen. Andere voorbeelden zijn: hond uitlaten, schoonmaken, tuinieren, fotograferen op straat, shoppen, etc.

* Afhankelijk van je lengte, gewicht en duur kan je door 7 keer per week 60 minuten per dag te bewegen, ongeveer 389 gram vet per week kwijt raken. Tel daarbij de 3 trainingen en het energietekort wat je dagelijks creëert op en je verliest al snel 1kg aan vet per week!

Laat mij in de Facebook Groep weten wat jouw favoriete activiteiten zijn of tag je foto’s op social media met #projectsuperhuman

Andries Bautista

Ik ben begonnen met Superhuman omdat ik mij realiseerde dat het tijd was dat ik meer uit mijn leven ging halen door mijn potentie voor succes, maximaal te gebruiken. Ik werk samen met jou om de Superhuman in jou - vrij te laten. Ik geef je tips, tricks en technieken die nodig zijn om te slagen, ongeacht jouw visie.