Gewichtsverlies vs Vetverlies

Stel dat je gewicht kwijt wilt raken? Dan kan je ook je been afhakken. Je weegt lichter, maar het levert geen bijdrage aan een ‘gezonder’ lichaam…

Oke, misschien is dit wel een extreem voorbeeld, maar in de praktijk werkt het wel op deze manier. Iemand van 80kg met veel vetmassa ziet er totaal anders uit dan iemand van 80kg met veel spiermassa.

Met een crashdieet, shakedieet of detoxkuur verlies je misschien wel 3kg aan gewicht in 1 week. Maar je voelt je niet fijn, omdat je zo weinig of gelimiteerd mag eten. Aan het einde van de week ben je 3kg kwijt en kijk je in de spiegel en zie je dat je buik iets platter is dan normaal.

Dit is logisch, omdat je zo weinig eten en voedingsstoffen naar binnen krijgt, dat je maag amper inhoud heeft. Daarnaast zijn de meeste van deze diëten koolhydraatarm, waardoor je organen minder vocht zullen vasthouden.

Resultaat: je organen zijn iets kleiner qua massa tijdens dit proces, waardoor je taille ook smaller zal zijn. Als je een week later weer normaal gaat eten, zullen je organen zich weer gaan vullen met vocht en zal je maaginhoud weer normaal zijn.

Conclusie: Aan het einde weeg je hetzelfde, ziet je lichaam er hetzelfde uit en is je lichaam er van binnenin ook niet beter op geworden.

Er is geen quickfix en een dieet is meestal maar voor een bepaalde periode en gericht op 1 aspect. We willen dat je algehele gezondheid verbeterd door middel van de juiste voeding en training. We willen dat je niet alleen de zichtbare vetten kwijt raakt, maar ook de onzichtbare vetten die opgehoopt zitten rondom je organen.

Uiteindelijk resulteert dit dat je je fitter en sterker voelt en de kans op bijvoorbeeld diabetes, hart-en vaatziekten, bot klachten, neemt ook af.

Andere voordelen van vetverlies:

  • Strakker, sterker en fitter lichaam
  • Plattere buik
  • Verlaging van vet percentage
  • Meer energie
  • Gezonder lichaam
  • Meer zelfvertrouwen
Ik zal je binnenkort uitleggen welke manieren effectiever zijn om je progressie te meten tijdens het proces van vetverlies.
Andries Bautista

Ik ben begonnen met Superhuman omdat ik mij realiseerde dat het tijd was dat ik meer uit mijn leven ging halen door mijn potentie voor succes, maximaal te gebruiken. Ik werk samen met jou om de Superhuman in jou - vrij te laten. Ik geef je tips, tricks en technieken die nodig zijn om te slagen, ongeacht jouw visie.