4 apps voor Personal-Development

Ik ben een groot voorstander van het continu blijven ontwikkelen als persoon. Daarom heb ik een lijstje samengesteld van apps en websites die op welke manier dan ook bijdragen aan deze ontwikkeling.

  1. edX (gratis, voor een certificaat betaal je) 


    Op de site van edX vind je meerdere MicroMasters, Professional en Xseries cursussen van gerenommeerde universiteiten zoals MIT, Harvard University, Columbia University, Wageningen Universiteit, TU Delft, etc. Je kan hiervoor, tegen betaling, een certificaat ontvangen die je mooi op je CV of Linked-In kan zetten!
    Twee jaar geleden werd ik al getipt door een vriendin, omdat er een cursus “Health & Nutrition” van Wageningen Universiteit online stond. Op dat moment had ik er niet echt tijd voor (lees; prioriteit) en vond ik het geen fijne manier van leren. Ze hanteerden op dat moment peer-reviews, waarbij je een vraag moest beantwoorden en deze moest worden goed gekeurd door andere deelnemers. Daar werd je uiteindelijke score op gebaseerd.Een aantal weken geleden besloot ik om het opnieuw te proberen en hadden ze blijkbaar het model omgezet naar section-exams (multiple choice). Easy-peasy lemon-squeezy afgerond met een 85% score.

    Ben je geïnteresseerd in Health & Nutrition, check dan vooral deze self-paced cursussen:
    https://www.edx.org/course/nutrition-health-part-1-macronutrients-wageningenx-nutr101x-0
    https://www.edx.org/course/nutrition-health-part-2-micronutrients-wageningenx-nutr102x-0
    https://www.edx.org/course/food-security-sustainability-food-access-wageningenx-fssfax

  2. Duolingo (gratis)
    Ik ben zelf altijd een talenknobbel geweest. Familie in- en tripjes naar het buitenland zorgde er eigenlijk voor dat ik al snel engels ging spreken. Op de middelbare school had ik als vakken: Nederlands, Engels, Frans 1,2 en Duit 1,2.Duolingo is een multiplatform app (website, tablet, mobiel) waarbij je bijna elke populaire taal wel kan leren. Momenteel zijn de meeste talen van Engels naar een vreemde taal en vice versa. Volgens mij is er voor Nederlands alleen de mogelijkheid om Engels te leren.

    Elke dag leer je nieuwe woorden en zinnen. En om de zoveel tijd moet je een categorie aansterken, zodat je bepaalde dingen niet vergeet. Het is serieus de meest snelle, simpele en slimme manier om een nieuwe taal aan te leren. Een half uur voor het sporten zet ik meestal de app aan en ‘speel’ ik 10 minuten.

    DuoLingo

  3. Elevate / PEAK (gratis, mogelijkheid om te upgraden naar pro-versie)

    Elevate en PEAK zijn brain training apps voor op je mobiel. Het is een manier van cognitieve training in de trend van gamification (spel-elementen) om je communicatie en analytische skills te verbeteren op gebied van: productiviteit, zelf vertrouwen, geheugen, focus, probleem oplossen, mentale behendigheid en taal. Je krijgt een gepersonaliseerde selectie van games voorgeschoteld die aangepast worden op basis van je prestaties en progressie.



  4. Headspace (gratis, mogelijkheid om te upgraden naar pro-versie)
    71XsqUS5EQL
    Veel succesvolle mensen passen een vorm van meditatie toe. Het helpt met het verminderen van stress, verbeteren van focus en slaap. Headspace is een web/mobiele app waarbij je 10 minuten per dag aanleert om te mediteren. 
Andries Bautista

Ik ben begonnen met Superhuman omdat ik mij realiseerde dat het tijd was dat ik meer uit mijn leven ging halen door mijn potentie voor succes, maximaal te gebruiken. Ik werk samen met jou om de Superhuman in jou - vrij te laten. Ik geef je tips, tricks en technieken die nodig zijn om te slagen, ongeacht jouw visie.