Superfood Pancakes

Ik kwam dit recept tegen op TV en is oorspronkelijk van Jamie Oliver, maar ik heb er een klein beetje mijn eigen twist aangegeven.

Dit recept bevat per portie van 2 pannenkoeken, ongeveer 450kcal (inclusief de banaan, bacon, honing en yoghurt). Het zijn vrij hartige pannenkoeken en vullen door de hoeveelheid vezels en eiwitten erg goed. Het is een gebalanceerd recept en bevat een prima verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Daarnaast krijg je op een lekkere manier toch een goede dosis fruit en groenten binnen.

Wat heb je nodig voor 4 porties?
1 blik Crispy Mais (300g)
200 gram Huttenkase
140 gram bloem
6 bosuien
2 grote eieren
50ml melk
Zout & Peper
4 kleine bananen

Optioneel:
Bakbacon of magere spekreepjes
1 chili
Yoghurt
Honing/Stroop

Hoe maak je het?
Heel simpel: meng in een kom of schaal de mais inclusief het vocht met 140 gram bloem en 200g Huttenkase. Voeg vervolgens 2 eieren en de fijn gesneden bosuitjes toe.

Als je van pittig eten houdt, raden we je aan om 1 chili fijn te snijden en toe te voegen aan het beslag. Het beslag is vrij dik, om het iets luchtiger te maken voeg je de 50ml melk er aan toe en voor de smaak wat zout en peper. Op het moment dat je het gaat bakken is het niet de bedoeling dat het beslag zich meteen over de bodem van de pan verspreidt.

Verwarm op middelhoog vuur een pan met anti-aanbaklaag. Als alternatief kan je ook PAM spray of andere cooking spray gebruiken, op deze manier kan je toch veel calorieën besparen.  Bak elke pannenkoek (grootte van een vuist met een dikte van 0,5cm) ongeveer 4 minuten aan elke kant, totdat deze een klein beetje krokant is.

Snijdt ondertussen de bananen, over de lengte, door midden. Mocht je nog ruimte hebben in de pan, dan kan je de bananen hierin bakken totdat ze zacht zijn. Eventueel zou je dus nog bacon kunnen bakken in de pan totdat deze crispy is.

Serveer 2 pannenkoeken met de bananen bovenop. Voeg wat yoghurt en honing toe voor een lekker romige smaak.

Eet smakelijk!

Andries Bautista

Ik ben begonnen met Superhuman omdat ik mij realiseerde dat het tijd was dat ik meer uit mijn leven ging halen door mijn potentie voor succes, maximaal te gebruiken. Ik werk samen met jou om de Superhuman in jou - vrij te laten. Ik geef je tips, tricks en technieken die nodig zijn om te slagen, ongeacht jouw visie.