Premium Chicken Sandwich

Premium Chicken

Men, ik vreet me eens in de zoveel tijd helemaal suf (lees: #carbcrash) bij de McDonalds. Maarja, waarom naar de Mac gaan, als je zelf burgers kan flippen? Of naja burgers… De Mac speelt mee met de trend en heeft een alternatief – met kip. Iets minder vet, iets meer eiwit. Prima om thuis te maken en makkelijk te implementeren in een bewuster voedingspatroon.

Wat heb je nodig?

1 Italiaanse of Meergranen Bol
150g kipfilet (vrouwen hebben voldoende aan 75g-100g)
1 plak cheddar kaas
1 plak bakbacon
3 sla blaadjes
1/4 rode ui
1 theelepel mosterd
15 ml burgersaus (Ceasar of Thousand Islands smaakt ook prima)
1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je het?

Snijd de kip over de z’n geheel, zodat je 2 dunne filets hebt en druk deze vervolgens plat. Omdat je de kip grilt, smeer je de filets in met een klein beetje olijfolie. Hierdoor heb je geen olijfolie nodig in de pan, dit scheelt qua calorieën. Schroei de kip op hoog vuur aan beiden kanten dicht en laat het langzaam garen op middel-hoog vuur, zodat je een mals stuk vlees hebt.

Ondertussen kan je het brood open snijden, daarbij bestrijk je het bovenste gedeelte met mosterd en burgersaus. Op het onderste gedeelte plaats je de blaadjes sla en de in (halve) ringen gesneden ui.

Na ongeveer 8 minuten zal je kip gaar zijn en bak je in dezelfde pan, nog even snel de bacon mee. Zodra de bacon klaar is, plaats je de 2 kipfilets op het brood, gevolgd door de cheddar, bacon en de top van het broodje!

Enjoy!

Notes:

  • Vervang de kipfilet door een kip krokant schnitzel, tel er dan ongeveer 50kcal per 100g extra bij op. (zal iets meer koolhydraten bevatten en iets minder eiwitten, ten opzichte van de kip)
  • Vervang de kipfilet door kip-kalkoen gehakt, tel er dan ongeveer 40kcal per 100g extra bij op. (zal iets meer vetten bevatten en iets minder eiwitten, ten opzichte van de kip)
  • De rest van de ui, cheddar en bacon kan je de volgende dag gebruiken voor een lekker gebakken eitje.
  • Als vrouw zijnde houd je nog ongeveer 900kcal over op een dag. Ga in dit geval slim om met de voeding voor de rest van de dag. In de ochtend bijvoorbeeld een lichter ontbijt en in de avond een normale maaltijd.
  • Als man zijnde heb je nog ongeveer 1300kcal over op een dag.
Andries Bautista

Ik ben begonnen met Superhuman omdat ik mij realiseerde dat het tijd was dat ik meer uit mijn leven ging halen door mijn potentie voor succes, maximaal te gebruiken. Ik werk samen met jou om de Superhuman in jou - vrij te laten. Ik geef je tips, tricks en technieken die nodig zijn om te slagen, ongeacht jouw visie.