1100kcal – 138g eiwitten – 13g koolhydraten – 54g vetten
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
400g kipgehakt
2 eieren
125g mozzarella light kaas
50g geraspte 20+ kaas
100g wrap salsa saus
IJsbergsla of Rucola
2 teentjes gehakte knoflook
1 rode ui in ringen gesneden
1 paprika in reepjes gesneden
1 rode peper in reepjes gesneden
snufje zout
snufje peper
snufje Cayenne poeder
Hoe maak je het?
Rul het gehakt zonder boter of olie in een pan. Het gehakt bevat namelijk voldoende vet om ‘zichzelf’ te bakken.
Snijd ondertussen de mozzarella en knoflook in stukjes, evenals de ui, paprika en peper. Op het moment dat het gehakt mooi bruin is geworden voeg je de knoflook, ui, paprika, peper en kruiden toe. Schep alles goed door elkaar en meng de salsa saus door het geheel. Zet de stand van de pit op laag en voeg de 2 eieren toe. Laat de eieren rusten in de pan – het eiwit verspreid zich vanzelf door het geheel heen en wordt door de warmte gaar. Als je ziet dat het eigeel gaar begint te worden, voeg je de mozzarella en geraspte kaas toe en laat je dit smelten met de deksel op de pan. Tot slot gooi je nog een klein beetje rucola of ijsberg sla op het geheel voor de crunchiness.
Enjoy!
*Alternatieven:
- Vervang de kipgehakt door extra magere runder gehakt, voor het gehele gerecht komen er dan zo een beetje 360kcal bij.
- Wil je een koolhydraatbron toevoegen, dan kan je bijvoorbeeld dopen met een robuuste brood of je kan het gebruiken als vulling voor soft taco’s.