Ga op Airplane mode

Slaap is een ondergewaardeerd aspect als het aankomt op afvallen. Tijdens het proces van gewichtsverlies zal je lichaam te maken krijgen met veel stress. Daarom is het belangrijk dat je je lichaam voldoende rust gunt, dus niet alleen in de vorm van training (rust-dagen), maar ook in de vorm van slaap. Als je niet genoeg of niet diep genoeg slaapt, zal je lichaam minder goed herstellen en zullen je prestaties niet of minder toenemen. Wij raden aan om minimaal 6 en maximaal 8 uur te slapen voor een optimaal herstel, maar de duur van je slaap zegt ook niet alles.

Door de technologische ontwikkelingen gebruiken we onze mobiele telefoons en tablets steeds vaker. Dit gaat zo ver zelfs, dat we met deze apparaten naar bed gaan en wakker worden. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je voor het slapen gaan naar een scherm kijkt, het gemiddeld 60% langer duurt om in slaap te vallen, je een kortere REM slaap hebt en je vermoeider wakker wordt.

Daarnaast heeft de straling van mobiel en wifi ook een negatief effect op je slaap. Plaats je mobiel of tablet dus zo ver mogelijk van je bed en ga 30 minuten voor het slapen bijvoorbeeld een boek lezen in plaats van een film kijken of alle social media door te scrollen.

Andries Bautista

Ik ben begonnen met Superhuman omdat ik mij realiseerde dat het tijd was dat ik meer uit mijn leven ging halen door mijn potentie voor succes, maximaal te gebruiken. Ik werk samen met jou om de Superhuman in jou - vrij te laten. Ik geef je tips, tricks en technieken die nodig zijn om te slagen, ongeacht jouw visie.